пятница, 15 мая 2020 г.

Як заробити більше на своїй квартирі?

За даними опитування досліджень, третина українців знімають житло. Це найвищий показник в Східній Європі. Здавати квартиру у великому місті - це вигідно: є попит, є популярні ресурси для оголошень і реклами.

Можна здавати вільну житлоплощу за 10 тисяч на місяць. Або набити ціну і отримувати більше. Як збільшити чек та не втратити попит?

Зробіть хороший ремонт.

Є категорія орендодавців, які здають "убиті" квартири. Віковий диван з якого стирчать пружини, облізлі стіни і похмурі кольори кухні - це історія про них. Якщо і про вас теж - читайте цей абзац.

Вкладетеся в ремонт. Нехай він буде не найдорожчим, але квартира стане виглядати охайно. За даними опитувань, більшість квартирантів з'їжджають з квартир в поганому стані в перші два місяці. У той же час, будинки з хорошим ремонтом здаються втричі довше. Плюс ремонт - це привід підтягнути цінник.

Гроші на ремонт відіб'ються за півроку, зате потім піде плюс.

Універсальний рецепт ремонту під здачу:

-Натяжние стелі встановити;
-ламінат;
-Шафа купе;
-Диван-ліжко або ліжко з ортопедичним матрацом;
-Хороше освітлення, по 2-3 світильника на кімнату;
-Світлі тони приміщення;

Визначте цільову аудиторію.

Чим вище ціновий сегмент, тим більше платоспроможних квартирантів. Робіть ставку на "грошових" наймачів: здавайте квартиру разом з дорогими чайними сервізами, посудом і комплектами хорошої постільної білизни. Це різко виділить пропозицію за рахунок стилю, затишку і комфортабельності будинку.

До речі про ціновий сегмент. Цілячись на заможних квартирантів, ви практично зводите до нуля ризики погромів, пожеж та інших моментів, властивих нижчим ціновим категоріям. Вище сума - надійніше угода.

Залиште платіжку квартирантам.

З початку 2019 року з'явилася тенденція приховано підвищувати вартість оренди. Квартиранти все частіше оплачують всі комунальні послуги за свій рахунок, тим самим дозволяючи орендодавцю економити.

Мінус в тому, що половина орендарів відмовляться від умов, при яких вони платять податки повністю. Плюс в тому, що згоди принесуть більше грошей.

Беріть передоплату за два місяці.

За даними досліджень на ринку нерухомості, 85% орендодавців беруть депозит на випадок непередбачених витрат. Фактично, це оберігає від того, що квартирант зламає пральну машину або подряпає диван. В такому випадку ремонт або заміна зламаної речі - за рахунок депозиту.

Складніше із затопленням сусідів знизу: це більш серйозні збитки, можливі суди і втрачений час. Завжди беріть передоплату.

Слідкуйте за цінами на житло в вашому місті і аналізуйте пропозиції інших орендарів. Так ви швидко сформуєте свій цінник та портрет цільових квартирантів.

Комментариев нет:

Отправить комментарий